Uw Eco winterklaar maken

Hoe u uw EcO stand-by zet en opbergt in de winter

Meer dan een week geleden bijgewerkt

⚠️ U moet verbinding hebben met internet en de Bluetooth-functie van uw telefoon hebben ingeschakeld wanneer u de winterstalling ingaat.

Waarom en hoe zet ik mijn EcO in de winterstand?

Uw EcO-sensor mag niet in water van minder dan 15 graden worden achtergelaten. Dit is om de levensduur van de sensor te verlengen en mogelijke schade aan de sensor door lage temperaturen te voorkomen.

Of u nu actief of passief overwintert, haal uw EcO uit het water en bewaar hem gedurende de winter. Alles wat u moet weten over het winterklaar maken van uw zwembad vindt u in ons artikel over dit onderwerp.

💡 Met een nieuwe actieve overwinteringsmodus in de app kunt u de iopool app met handmatige analysetabbladen gebruiken wanneer uw EcO tijdens de winter op stand-by staat (meer info).

Om de EcO in de winterstand te zetten, moet u :

1. Naar het menu "Mijn zwembad" gaan;

2. Op de pagina "Apparaten";

3. Klik op de EcO knop

4. Klik op "Zet EcO in winterstalling";

5. Volg stap voor stap de stappen van de winterstalling uitgelegd in video's.

Als u moeilijkheden ondervindt, raden wij u aan deze uitstekende video van electro toile te bekijken waarin wordt uitgelegd hoe u de sonde winterklaar maakt: https://www.youtube.com/watch?v=12uLvXWbRzs

Uw sonde opbergen tijdens de winter:

Zodra u via de iopool app naar de winterstand bent overgeschakeld, vraagt de app u om de bodemdop van EcO met een bodempje water weer in de gesloten stand te zetten.

Bewaar uw sensor rechtop op een gematigde locatie uit de buurt van winterweer.

De actieve overwinteringsmodus gebruiken

iopool biedt een actieve overwinteringsmodus. Hiermee kunt u teststrips invoeren in de app en behandeladviezen ontvangen tijdens de wintermaanden wanneer uw EcO op een warme plaats is opgeslagen.

Om de actieve overwinteringsmodus te activeren:

• Schakel EcO naar winteropslag in de app (zie paragraaf hierboven);

• Eenmaal in de overwinteringsmodus selecteert u de modus "overwintering actief" op het beginscherm van de app;

• Voer eens per maand een tongtest uit en corrigeer de waterbalans indien nodig (meer advies over actieve overwintering hier).

Opmerkingen

• Tijdens de stap "Uw sensor overwinteren" schakelt de iopool applicatie uw EcO van analysemodus naar stand-by modus. Deze stap kan enkele seconden duren. Als dit scherm langer dan een minuut blijft hangen, sluit dan uw iopool-app af, plaats de EcO dichter bij uw smartphone en begin het overwinteringsproces vanaf het begin.

Problemen met het winterklaar maken van uw EcO? Wij overwinteren niet! Neem contact op met support vanaf de website of via de app.