Heeft het gebruik van een iopool relais invloed op de batterij van mijn EcO?
Heeft het gebruik van een iopool relais invloed op de batterij van mijn EcO?

Geen invloed op de levensduur, geen zorgen!

L
Geschreven door Louise Magis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit is een vraag die vaak voorbij komt: "Heeft het gebruik van een iopool Bluetooth/WiFi relais en dus het permanent verbinden van uw EcO sensor met de iopool servers een impact op de levensduur van de batterij van mijn EcO?".

Het antwoord is nee! EcO verzendt permanent Beacons. Dus zodra u uw app opent, kan de informatie worden opgevangen, wordt de EcO gedetecteerd en kan de informatie worden teruggestuurd naar uw app. Deze technologie verbruikt een zeer kleine hoeveelheid energie.

Het iopool Bluetooth/WiFi relais werkt op dezelfde manier als je smartphone, maar dan continu. Het relais pikt de informatie van EcO op en communiceert deze, via je WiFi, naar de iopool servers. Het verandert de werking van de sensor niet en heeft dus geen invloed op de levensduur van de batterij.

Bent u klaar om een iopool relais te kopen?