Hoe kalibreer ik mijn EcO?

Herkalibreer de pH- en ORP-sensor van uw EcO

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door de EcO te kalibreren kan de analyser zich aanpassen aan de slijtage van de elektrochemische sonde en zo langer nauwkeurige metingen verrichten. Kalibratie gebeurt eenvoudigweg door een meting te doen van een referentieoplossing waarvan de waarde bekend is. Voorbeeld: een pH 7-oplossing.

Wanneer uw EcO kalibreren?

• Het is niet nodig om te kalibreren wanneer u het apparaat ontvangt.

• Vanaf het tweede seizoen is het raadzaam aan het begin van elk seizoen te kalibreren.

NB: Als uw EcO nooit wordt overwinterd (binnenzwembad, spa, Noords bad,...), adviseren wij u elk jaar te kalibreren.

De kalibratiekit van de EcO

Voordat u uw EcO kalibreert, moet u een kalibratiekit aanschaffen die speciaal is ontworpen voor de EcO iopool analyser:

Hoe voert u de kalibratie uit?

1. Haal de EcO uit het water, verwijder de siliconen dop en spoel de sonde met schoon water.

2. Neem 3 smalle, schone bakjes om de verschillende oplossingen in te gieten. U kunt uw EcO ook rechtstreeks in de zakjes met oplossingen dompelen.

3. Activeer internet (Wi-Fi of 4G) en Bluetooth op uw smartphone.

NB: Blijf tijdens het kalibratieproces in de buurt van uw apparaat.

4. Druk in de applicatie in "Mijn zwembad/spa > Apparaten > EcO" op "Kalibreer mijn EcO" en volg de stappen in de applicatie nauwkeurig.

5. Zodra de kalibratie is voltooid, plaatst u de siliconendop terug in de testpositie en plaatst u de EcO terug in het zwembad of de spa.

Tutorial: Hoe de EcO te kalibreren vanuit iopool